• Novinky

            • September v mladšej triede

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album September v mladšej triede.

              Naše najmladšie deti zvládli svoj prvý mesiac v materskej škole. Malé slzičky vystriedala radosť z nových kamarátov a hračiek. Zažili sme veľa zábavy, nových hier a zaujímavých aktivít. Spoznávali sme okolie materskej školy, spievali, tancovali, chodili na prechádzky, či hrali na školskom dvore. Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné mesiace plné nových zážitkov.

            • Európsky týždeň športu v MŠ

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky týždeň športu v MŠ.

              Aj materská škola sa zapojila do projektu Európsky týždeň športu. Toto podujatie je určené pre každého, bez ohľadu na vek či úroveň zdatnosti. Práve preto sme aj my s deťmi v MŠ zrealizovali aktivity na podporu zdravého životného štýlu. Malé deti si zašportovali na školskom dvore, tie staršie sa zúčastnili aj turistickej vychádzky do prírody.

            • September v staršej triede MŠ

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album September v staršej striede.

              September je mesiac, kedy deti prichádzajú po prázdninách do materskej školy, oboznamujú sa s prostredím materskej školy, jej okolím a nadväzujú harmonické vzťahy s jej zamestnancami. Deti v tomto mesiaci spoznávali nových kamarátov, oboznamovali sa s dianím v materskej škole, orientovali sa v jej okolí. Dodržiavali pravidlá spoločenského spolužitia. Deti si hľadali miesto v novom spoločenstve vrstovníkov. Snažili sme sa, aby získali pocit pohody a spolupatričnosti v triede vytvorením spoločného triedneho venčeka. U detí sme rozvíjali základné kultúrne, hygienické a spoločenské návyky. Teplé a slnečné dni sme si vychutnávali v prírode.

            • BEACTIVE SCHOOL

            • Žiaci našej základnej školy sa aj v tomto školskom roku aktívne zapojili do projektu BeActive School v rámci Európskeho týždňa športu. Pre žiakov I. a II. stupňa boli pripravené turistické aktivity v našom krásnom regióne. Naši prvostupniari zdolali sedlo Lustová a žiaci druhého stupňa absolvovali 11 km dlhý turistický pochod, súčasťou ktorého bol aj náučný chodník – Sovia poľana. Počas tejto aktivity si otestovali svoju kondíciu, overili si svoje vedomosti formou oudoorového vyučovania, ale hlavne sa hýbali a aktívne využili tento krásny jesenný deň.

            • Začiatok školského roka

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Začiatok školského roka.

              Letné prázdniny sú za nami a to znamená, že po dvoch mesiacoch plných pohody, slnka a nových zážitkov sme sa opäť stretli v materskej škole. Všetky deti, no najmä tie novoprijaté, prišiel pozdraviť pán starosta aj pani riaditeľka. Tá odovzdala deťom pamätné listy a popriala veľa krásnych chvíľ v ich novej etape života. Chceme Vám aj my, kolektív materskej školy, zaželať veľa pekných chvíľ v novom školskom roku. Aj tento školský rok sa tešíme na zážitky s Vašimi deťmi a vzájomnú s spoluprácu.

            • Bábkové divadlo Ratataj v škôlke

            • V mesiaci september sa k nám do materskej školy prišlo predstaviť divadlo Ratataj s  výchovno - vzdelávacím bábkovým divadelným predstavením - Dobrodružstvá Janka Hraška. Deti sa v úvode zoznámili so zberateľom rozprávok Pavlom Dobšinským, neskôr prenášali hrášky na lyžici a oboznámili s rozprávkou Dobrodružstvá Janka Hraška. Vypočuli si mnoho krásnych pesničiek, pomáhali Jankovi zbierať halušky a preplávať cez rieku a veľa inej zábavy, poučenia, skúsenosti a vzdelávania.

            • Európsky deň jazykov

            • Európsky deň jazykov – 26.september, vyhlásila Rada Európy v roku 2001 a každoročne si ho pripomíname prostredníctvom rôznych aktivít. Tento rok sa p.uč.Grechová rozhodla so žiakmi zorganizovať prezentáciu krajín Európy a ich jazykov, napr. francúzsky, taliansky, poľský, anglický a slovenský. Každá trieda druhého stupňa sa zamerala na jednu krajinu a vytvorila pre žiakov prvého stupňa prezentácie, výzdobu triedy, ochutnávky tradičných jedál a nápojov a rôzne ďalšie aktivity. Vďaka zodpovednosti a kreativite všetkých našich žiakov dopadla celá táto akcia na jednotku s hviezdičkou.

            • Brána školy bola otvorená

            • Začiatok školského roka 2023/2024 pristál tento rok na slnečný pondelok  ̶  4.september.  Po prvých týždňoch pridávame niekoľko fotiek našich žiakov a ich usmiatych tvárí, ktorí po dvojmesačnom oddychu zasadli do lavíc, vymenili bicykle za školské tašky, či dlhé ranné vyspávanie vystriedalo zvonenie budíka.

              Tak hor sa do učenia!

            • Európsky týždeň športu - 29.9.2023

            • Oznamujeme rodičom a žiakom, že dňa 29.9.2023 (piatok) sa uskutoční v rámci projektu Európsky týždeň športu turistický pochod na Soviu poľanu pre žiakov 2.stupňa a pochod k jaskyni Čuba pre žiakov 1.stupňa. Nástup žiakov do školy je ako obvykle 7.30 hodine. Základné inštrukcie k turistickému pochodu budú mať žiaci v triedach s triednymi učiteľmi.

              Predpokladaný príchod žiakov 1.stupňa je o 11.00 hodine a žiaci 2. stupňa o 13.00 hodine. V prípade nepriaznivého počasia Vás budeme včas informovať o následnej zmene. Nezabudnúť si priniesť dostatok tekutín a jedla. Školská jedáleň a družina bude samozrejme v prevádzke.

            • Pozvánka - plenárne a triedne rodičovské združenie

            • Vážení rodičia.

               

              Srdečne Vás pozývame na Plenárne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 26. 09.2023 (utorok) o 16.00 hod. v školskej jedálni ZŠ.

              Po skončení plenárneho rodičovského združenia budú prebiehať triedne rodičovské združenia.

              Tešíme sa na spoločné stretnutie a vopred ďakujeme za Váš čas.

               S úctou vedenie školy.

            • Záujmová činnosť

            • Vážení rodičia,

              v spolupráci so súkromnou ZUŠ v Podolínci rozširujeme záujmovú činnosť prebiehajúcu v Základnej škole vo Vyšných Ružbachoch o tieto odbory:

              - výtvarný

              - hudobný

              - tanečný

              - hudobno-dramatický (PhDr. Daniela Hrehová, PhD., MBA).

              Prihlášky sú prístupné v riaditeľni školy.

            • Prihlasovanie do ŠKD

            • Termín do 7.9.2023 do 12.00 hodiny. Vyplnenú prihlášku odovzdajú zákonní zástupcovia p.vychovávateľke Lenke Sčensnej. Počet miest v ŠKD je obmedzený. Prioritne budú prijatí žiaci zamestnaných rodičov. 

            • Pomocná ruka

            • Vážení rodičia,

              riaditeľka školy pozýva dnes - 31. augusta 2023 od 14.00 - tých, ktorí majú chuť a čas, aby podali pomocnú ruku pri dokončovacích prácach v priestoroch základnej školy:

              - maľovanie stien, sokla a upratovanie.

              Pracovné náradie je vítané.

              Srdečná vďaka.

            • Rozlúčka s predškolákmi

            • Ako to už v júni býva zvykom, ani tento rok to nebolo inak. S blížiacim sa koncom školského roka 2022/2023 nastal čas, aby sme sa rozlúčili s našimi predškolákmi. Deti si odniesli mnoho krásnych spomienok na čas strávený v materskej škole, nechýbal ani koláčik so šľahačkou, na ktorom si všetci veľmi pochutili a prípitok s ovocným džúsom. Všetkým našim predškolákom prajeme, aby v septembri s radosťou nastúpili do vytúženej školy a aby boli naďalej takí šikovní a robili všetkým okolo seba radosť.

            • Jún v staršej skupine MŠ

            • V júni sme všetok voľný čas s deťmi trávili vonku, ak nám to počasie dovolilo. Spoznávali sme prírodu zážitkovo, vyhľadávali sme v tráve chrobáčiky, mravčeky a ostatný hmyz, ovoniavali sme kvety, pozorovali motýle, včielky..... Teplé rána a doobedia sme s deťmi využili na pohybové cvičenia, či už na školskom dvore, alebo na ihrisku. V závere mesiaca sme s deťmi zrealizovali výlet do okolia kúpeľov, ktorý si deti veľmi užili.

            • Jún v mladšej skupine MŠ

            • A je tu posledný mesiac tohto školského roku. Zamerali sme sa na znaky leta, upevňovali poznatky z každej oblasti. Systematické rozvíjanie v každej rozvojovej oblasti počas celého školského roku prinieslo svoje výsledky. Pokračovali sme aj v tomto mesiaci. Venovali sme pozornosť rodine, zhotovili darček pre otecka .Spoznávali hmyz a veľa času trávili v exteriéri. Identifikovali prvky počasia, poznávali krásy našej vlasti, kreslili na kamienky fixkami, suchým pastelom znázorňovali hmyz. Realizovali sme krátke turistické prechádzky do blízkeho okolia a upevňovali poznatky o prírode. Prichádza leto a sním spojené aj obdobie, kedy budú deti tráviť čas vo voľnej prírode. Preto sme často rozprávali o bezpečnosti a ohľaduplnosti. Prajeme si krásne prežitie prázdninových dní, našim deťom veľa zážitkov a v zdraví sa tešíme na ďalší školský rok.